26Мај/23

Конференција за технологии за цевководи – Берлин

Управителот на НАФТОВОД ДООЕЛ СКОПЈЕ заедно со преставник од одделението за контрола на системот за пренос на нафта при Нафтовод,  ја посетија 18тата конференција за  технологии за цевководи (18th Pipeline Technology Conference).Read More…

23Мај/23

Механичко чистење и проверка на интегритет – продуктовод

Согласно припремите за повторно пуштање во употреба на нафтоводот, а од сега како продуктовод беа спроведени активности за механичко чистење, геометрија и проверка на интегритет со паметен уред (smart pig) од еднаRead More…

02Дек/22

Работна посета во ТЕЦ Неготино

Директорот на Нафтовод дооел Скопје оствари работна посета со раководството на ТЕЦ Неготино, а се со цел да се разгледа можноста за алтернативно снабдување преку продуктоводот со гориво за ТЕЦ Неготино.

14Окт/22

Работна посета на Фатмир Битиќи

Заменикот на Претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции во просториите на Нафтовод дооел Скопје со Директорот на Нафтовод дооел Скопје- Есад Рахиќ и раководителот наRead More…

22Апр/21

Годишен план за посета на вентилски станици

Реализација на годишниот план за контрола на вентилскистаници за 2021 година.Контрола на вентилски станици Градманци,Коњари,Градско,Ногаевци и Мамутчево. Реконструкција на далноводот до вентилска станицаГрадманци Со цел на реализација на годишниот план за посетаRead More…

29Авг/20

Посета на вентилски станици Градманци –Катланово и Коњари

Со цел реализација на планот за работа на друштвото НАФТОВОД дооел, управителот Зоран Исајловски заедно со вработените изврши контролна посета на вентилските станици на нафтоводот во Градманци – Катланово и Коњари.

24Дек/19

Посета на вентилски станици во Прдејци и Стојаково

Во согласност со планираните работни активности на одделението за контрола на системот за пренос на нафта, заедно со директорот Зоран Исајловски остварена е посета на вентилски станици  во Прдејци и Стојаково.  

15Окт/19

Единаесетти нафтен форум во Белград

Енергетската Заедница (Energy Community) со седиште во Виена е интернационална организација која има цел да ги води земјите членки на ЕУ и нејзините соседи во формирањето на интегриран пан Европски енергетски пазар.Read More…