На барање на Вардакс, а по констатирани неправилности при изведување на градежните работи од
нивните патролери, Управителот на Нафтовод Дооел заедно со вработени од Секторот за контрола,
одржување и развој на системот за пренос на нафта, остварија посета на трасата на Нафтоводот кај
месноста Дрен – Демир Капија се со цел да се направи увид на градежните работи на ветерната
централа Дрен каде е инвеститор Калтун од Р. Турција. По посетата побарано е од надлежните институции да се
одстранат констатираните неправилности.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *