Во близина на Валона, италијанската фирма ПИА ПЕТРОЛИФЕРА има добиено 30 годишна концесија за изградба на терминал за утовар / растовар на танкери со сурова нафта, дизел, керозин, гас, LPG и други флуиди. Инвестицијата чини близу 70 милиони евра. Нашиот тим имаше работен состанок со управителот и главниот инжинер на терминалот, кои што опширно и детално не запознаа со принципите на работење на терминалот и применетите практики. На средбата се здобивме со корисни информации, искуства и знаења, кои може да ги промениме во идното работење.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *