06Авг/19

Промовирана мобилна лабораторија за испитување на горивата, 13 нови возила за борба против сивата економија

Премиерот Зоран Заев посочи дека како мерка на дополнителна грижа за квалитетот на горивата и квалитетот на услугите кон граѓаните државата презела мерки за ад хок мониторинг на контролата на квалитетот наRead More…

13Мај/19

Посета на Energy Charter Forum во Тирана

Енергетската Повелба е независна меѓународна меѓувладина организација во која членуваат 52 држави од Европа и Азија меѓу кои и Македонија. Земја домаќин на годишната конференција беше Албанија. Конференцијата се одржа во ТиранаRead More…

17Апр/19

Стопирана арбитражната постапка со Хеленик петролеум, можност за вонсудски договор

Арбитражната постапка за тужбата кон земјава од грчки Хеленик петролеум, како што информира денеска вицепремиерот Кочо Анѓушев, времено е стопирана со надеж и можност да се постигне договор.  Решението во однос наRead More…

17Апр/19

Посета на вентилски станици Чифлик – Демир Капија и Градманци – Катланово

Во согласност со годишниот план и програма за работа на оддлението за контрола на системот за пренос на нафта, вработените извршија техничка контрола на вентилските станици на нафтовод во Чифлик и Градминци.Read More…

02Јул/18

ПРЕДЛОГ ЗАКОНОТ ЗА ЕНЕРГЕТИКА ПРЕТСТАВЕН ПРЕД СТОПАН. И ЈАВНОСТА

Предлог законот за енергетика претставен пред стопанствениците и јавноста Заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, министерот за економија, Крешник Бектеши, и директорот на Секретаријатот на Енергетската заедница, Јанез Копач,Read More…